Er zijn geen relatieproblemen en jullie seksleven is op zich wel oké. Toch lijkt er iets te ontbreken. De sleur heeft stilaan ook zijn intrede gedaan in de slaapkamer en jullie weten niet of jullie het maar gewoon moeten aanvaarden of dat jullie er iets aan kunnen veranderen. De suffe streeloefeningen die de relatietherapeut jullie opdraagt doen de passie alleen nog meer kelderen.

Je wil wat meer pit introduceren in de slaapkamer en verkent de vele vormen van kinky seks. In je zoektocht kom je steeds terecht bij extreme praktijken en mensen die je ontzettend ongemakkelijk doen voelen. Het maakt je onzeker en je wordt er vreselijk ongelukkig van. Dit kan toch niet de bedoeling zijn?

Als je met je vrienden praat over je seksuele voorkeuren, merk je op dat ze niet goed weten hoe ze daarop moeten reageren. Wat er mis is met jou, vragen ze zich hardop af. Je twijfelt aan jezelf en consulteert een therapeut. Tijdens de wekelijkse sessies worden je jeugdjaren tot in detail geanalyseerd. Een half jaar en honderden euro’s later stel je vast dat je alleen nog meer problemen hebt. 

Je vraagt je af of de seksuologe die hooguit twee verschillende sekspartners had en gedurende de therapie met statistieken goochelt wel de juiste persoon is om je te begeleiden. 

Je biecht aan je partner op dat je vreemdging toen jullie relatie zich op een dieptepunt bevond. Jullie besluiten dat dit geen reden is om uit elkaar te gaan, maar het lukt niet om de draad zomaar weer op te pikken. De professional die jullie raadplegen praat je een seksverslaving aan als verklaring voor het overspel. Eigenlijk weten jullie beiden dat dit niet kan kloppen, maar jullie weten niet waar jullie anders terecht kunnen. Iemand met een diploma en jarenlange ervaring in twijfel trekken blijkt bovendien not done.

Er treden soms conflicten op binnen je polyamoureuze relatie. Je zoekt meermaals professionele hulp, maar wordt steeds geconfronteerd met het taboe dat hierop rust. Je voelt je onbegrepen en weet niet hoe het verder moet. Is dit het nu?

Herkenbaar?

Dit zijn maar enkele van de vele situaties waarbij de hulp van een ervaringsdeskundige van pas kan komen. Iemand die de vele vormen van seks en relaties ook kent vanuit de praktijk en niet alleen vanuit studieboeken. Een ervaringsdeskundige die vrij is van vooroordelen en deuren voor je opent in plaats van ze te sluiten. Iemand waarbij je helemaal jezelf kan zijn, die jou volledig aanvaardt en niet getraind is om je in een hokje te dwingen.