Sekstherapie

Sekstherapie is een kortdurende begeleiding voor volwassenen die problemen ondervinden met seksualiteit en intimiteit. Door middel van gesprekken versterken we de vaardigheden om de seksuele beleving te verbeteren.

Hoewel er steeds minder taboes bestaan over seks, is het voor veel mensen nog steeds moeilijk om er vrijuit over te spreken. Seksuele problemen aankaarten is een nog grotere uitdaging. Vaak beleven mensen niet wat ze zouden willen en kunnen beleven. Soms zijn er pijnklachten of ervaart men niet meer hetzelfde plezier als voorheen. Het bespreekbaar maken van seksuele moeilijkheden, maar ook de verschillen in voorkeuren, verlangens en fantasieën is mijn expertise.  

Samen met jou en je eventuele partner gaan we in gesprek over de eigen en/of gemeenschappelijke seksualiteitsbeleving. Wat gaat er goed? Waar loopt het mis? We verhelderen alle vragen, klachten en verwachtingen en komen zo tot een op maat gemaakte seksuele begeleiding.

Image by Michael Prewett
Image by Brennan Burling

Relatietherapie

Relatieproblemen zijn niet noodzakelijk een teken dat jullie niet bij elkaar passen of dat de vlam is uitgedoofd. Conflicten ontstaan vaak omdat partners niet kunnen of durven communiceren of omdat er veranderingen optreden waardoor er opnieuw naar evenwicht gezocht moet worden. Als relatietherapeute ondersteun ik jullie tijdens dit proces. Samen dringen we door tot de kern en gaan we op zoek naar manieren om jullie band opnieuw te versterken.